آیا خط خوردگی در فاکتور رسمی اهمیت دارد؟ همانطور که میدانید این نوع فاکتور ها باید بسیار تمیز و منظم نوشته شوند و تمامی اطلاعات فروشنده و خریدار به طور کامل باید در فاکتور قید شود.
در مطالب قبلی شما را با صفر تا صد فاکتور رسمی آشنا کردیم. در ادامه همراه ما باشید تا در مورد قوانین درج فاکتور های رسمی اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم.
فهرست محتوایی
خط خوردگی در فاکتور رسمی
به منظور پیشگیری از رفت و آمد مجدد به ادارات و سازمانها و سرعت بخشیدن به کارهای اداری، لازم است همه موارد قانونی، مقررات و ضوابط را بدانیم تا اسناد را طوری تنظیم کنیم که در اولین مراجعه مورد تایید قرار بگیرد.
یکی از نکاتی که در این نوع فاکتور ها باید مورد توجه قرار گیرد نحوه درست درج شماره سریال است. شماره سریال به فاکتورهای رسمی اعتبار میدهد. این شماره با رنگ قرمز و با چاپ افست یا ملخی با برجستگی در قسمت بالای سمت راست فاکتور درج میگردد.
درج امضا و مهر نیز از دیگر موارد بسیار مهم در فاکتور میباشد. مراقب خط خوردگی ها هم باشید، خط خوردگی در فاکتور رسمی اعتبار آن را از بین میبرد.
نکات مهم در درج فاکتور رسمی
- فاکتور حتما باید اصل باشد. پیش فاکتور، کپی فاکتور و المثنی قابل هزینه نمیباشد.
- نوع کالا مشخص باشد.
- فاکتور باید دارای آدرس، تلفن، تاریخ، کد اقتصادی و کپی فرم مالیات بر ارزش افزوده باشد.
- فاکتور ارائه شده الزاماً بنام دانشگاه بوده و از ارائه فاکتور به نام شخص خودداری کنید.
- فاکتور حتما دارای دو مهر اصل باشد، همچنین در هزینه های بالای یک میلیون تومان
- مهر تسویه یا دریافت شد داشته باشد.
- از ارائه فاکتور های مخدوش و یا دارای خط خوردگی خودداری فرمایید.
- مغایرت در مبلغ به عدد و حروف در فاکتور نباشد.
- فاکتور با تاریخ سال های قبل قابل هزینه در سال جاری نمیباشد.
اهمیت صدور فاکتور رسمی
در بیشتر کشورهای توسعه یافته از فاکتور رسمی به عنوان ابزار مهم اقتصادی به منظور جلوگیری از فرارهای مالیاتی استفاده میشود. مهمترین علت صدور فاکتورهای رسمی از سوی فعالان اقتصادی، شفافیت در معاملات و خرید و فروش ها بود.
در بسیاری از مواقع عدم توجه به برخی موارد پیش پا افتاده موجب میگردد تا جرائم مالیاتی برای ما رقم بخورد. بیشتر افراد جامعه با مالیات مقابله میکنند. آن ها مالیات و اداره دارایی را منبعی تصور میکنند که فقط قصد وصول مطالبات از آنها دارد.
فکر میکنند اداره دارایی فقط جریمه مالیاتی را ابزار وصولی خود قرار داده است درصورتی که این طور نیست.
وقتی که قوانین وضع میشود و قرار است همه افراد مشمول در جامعه، زیر پرچم این قانون فعالیت کنند دیگر دلیلی برای ترس از اداره دارایی و مالیات و مامور مالیاتی وجود ندارد. ولی دقت در اجرای قانون امری مهم است که بسیاری این مهم را فراموش می کنند.
لازم است تا در صدور فاکتور های رسمی کمی دقت کرد تا مشمول جریمه نشد.
به عنوان مثال فاکتور های فروش و خرید باید تمامی اطلاعات فروشنده و خریدار کد اقتصادی آدرس و مشخصات آن ها را کامل در برداشته باشد.
مهر و امضا هر فاکتور الزامی است. فاکتور ها نباید خط خوردگی داشته باشند همه این ها مواردی است که شاید همه با آن آشنا باشند ولی وقتی با حجم بسیاری از فاکتور ها مواجه میشوند و زمان محدودی در اختیار دارند بدون توجه به این موارد کار خود را پیش میبرند و جریمه میشوند.
صدور فاکتور رسمی
به منظور صدور فاکتور فروش کالا ها و خدمات نمونه در سطح کشور توسط سازمان امور مالیاتی تعیین شده است.
صورت حساب عمومی
امروزه در میان فروشندگان و ارایه دهندگان خدمات که بصورت کلی و جزیی فعالیت مینمایند و از این صورتحساب استفاده میشود.
صورتحساب ویژه ماشین های فروش
صدور فاکتور فروش رسمی یا صورتحساب ویژه ماشین های فروش توسط فروشگاه های عرضه کالا و خدمات برای مصرف کنندگان نهایی صادر میگردد.
اگر کمی توجه کنید هنگامی که از یک فروشگاه زنجیره ای خرید میکنید در ازای فاکتورهای کوچکی که اطلاعاتی از شما داخلش ثبت نشده باشد و فقط اطلاعات فروشنده درج شده باشد را میگیرند.
آن دسته از مؤدیان که براساس قالب صورتحساب های اعلام شده طی اعلامیه های قبلی سازمان امور مالیاتی کشور اقدام به صدور صورتحساب ها و یا تنظیم صورتحساب های رایانهای نمودهاند، میتوانند تا پایان سال جهت ادامه استفاده از صورتحسابهای خود اقدام کنند.
صدور فاکتور صادراتی
۱- سعی کنید زمانی فاکتور رسمی را برای مشتری صادر کنید که تمام عملیات صادرات را انجام داده باشید و قرار نیست بعد از آن هزینه دیگری پرداخت کنید. به عبارتی زمانی فاکتور رسمی را صادر کنید که کالا داخل کانتینر قرار داده شده و کرایه حمل آن پرداخت شده است.
۲- فاکتوری که برای گمرک صادر میشود با فاکتور مشتری فرق داشته باشد.
فاکتور گمرک اعتبار خاصی ندارد و فقط جهت اطلاع رسانی به گمرک صادر میشود لذا نیاز نیست تمامی اطلاعات مشتری در آن ذکر شود؛ حتی شما میتوانید در فاکتور گمرک شماره تماس مشتری را ذکر نکنید.
۳- هدف از صدورفاکتور فروش این است که مشتری بداند که هزینه این کالا با این مشخصات چقدر میباشد.